Η 9χρονη Θωμαή Σαράντη, που με την ιστορία της συγκλόνισε όλη τη Μαγνησία κι όλη την Ελλάδα, άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, νοσηλευόμενη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, στο πένθος έχει βυθιστεί και ολόκληρη η πόλη του Βελεστίνου, που γνώριζε την οικογένεια και συγκλονίστηκε από την πρώτη στιγμή από την περιπέτεια της μικρής Θωμαής.

Πως έγιναν όλα

Όλα συνέβησαν στις 15 Ιανουαρίου στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου, όπου φοιτούσε η 9χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή κατανάλωσε κάποιο γλυκό και ο οργανισμός της αντέδρασε.

Συμμαθήτριά της, που είχε τη γιορτή της την κέρασε ένα μπακλαβαδάκι και ενώ το κορίτσι φαίνεται πως είχε κάποια αλλεργία, κατανάλωσε το γλυκό, και στη συνέχεια άρχισε να μελανιάζει και να πρήζεται.

Ένιωσε αδιαθεσία και η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και μετέπειτα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό πως έπαθε τέσσερις φορές ανακοπή καρδιάς, ωστόσο- τελικά- δεν τα κατάφερε και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή.