«Τινάζει στον αέρα» τη διαπραγμάτευση ο προκλητικός Νικολά Ντιμιτρόφ – Επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην ανεκδιήγητη πρότασή του ο Μάθιου Νίμιτς το 2005 και θέτει ζήτημα παραίτησης και της Ελλάδας από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία»
«Βόμβα» στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό έρχεται να βάλει ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, τόνισε ότι η παραίτηση από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τη χώρα του αλλά και την Ελλάδα!
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων TV21, ο κ. Ντιμιτρόφ, επί της ουσίας, επανέφερε το απαράδεκτο επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην πρότασή του το 2005, διά της οποίας αξίωνε να μην έχει ούτε και η Ελλάδα το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτούσιο τον όρο «Μακεδονία», ενώ ζητούσε να διαμορφωθεί κάποιος προσδιορισμός – για παράδειγμα «ελληνική Μακεδονία» – ώστε καμία από τις δύο χώρες να μην μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μεμονωμένα τον όρο αυτό.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντιμιτρόφ: «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε».