«Δεν ξημεροβραδιάζομαι στις εκκλησίες αλλά είναι ανόητο, χουλιγκανικό και εκτός ελληνικής πραγματικότητας να προκαλείς το χριστιανικό συναίσθημα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον ΣΚΑΙ αναφερόμενος στην επίθεση που διαπράχθηκε στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης.
«Υπάρχει μια ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως το οποίο κάποιες φορές δείχνει να αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν. Υπάρχει μια απόσταση από το νόμος και τάξη και από το να έχουμε μια αίσθηση ασυδοσίας».
«Διαμαρτυρήθηκαν όλοι και η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργείται μια εντύπωση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η απουσία ασφάλειας πλήττει κυρίως τον απλό κόσμο. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει να τους βάζει στην θέση τους γι’ αυτό υπάρχει» είπε επίσης αναφερόμενος και στην κατάληψη στο ΑΠΘ.
«Να αλλάξουμε το σύνταγμα αλλά όχι με φιέστες που καλύπτουν το πραγματικό πρόβλημα. Να ασχοληθούμε στην περιφέρεια με τις απόψεις μας για τα πολύ μεγάλα θέματα» είπε ο κ Θεοδωράκης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ ανέφερε ότι είναι μεγάλο λάθος να πάμε σε εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση. «Είναι ένας εκλεγμένος πρόεδρος από το λαό και αν δεν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό θα έχουμε διαρχία».
Σύμφωνα με τον κο Θεοδωράκη το Ποτάμι προτείνει να διευρυνθεί το εκλεκτορικό σώμα και να δημιουρηθεί ένα καινούριο σώμα 400 ανθρώπων. «Ο ΠτΔ να εκλέγεται από βουλευτές, πρώην πρωθυπουργούς και από περίπου 100 δημάρχους καθώς ο ΠτΔ δεν είναι των κομμάτων αλλά είναι και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Το Ποτάμι δεν είναι στα κάγκελα, το Ποτάμι μελετά και κάνει συνεχεία προτάσεις στη βουλή αλλά στα πολύ μεγάλα ζητήματα είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση γιατί δε βάζει μυαλό». «Δεν θα συνεργαστούμε με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όλης της ύλης», τόνισε.