Συνιδρυτές του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον ο Ντόναλντ Τραμπ!
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέβαλε αυτόν τον ισχυρισμό αρχικά σε μια ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Φλόριντα και τον επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Εκείνος (ο Ομπάμα) ήταν ο ιδρυτής του ISIS. Και εκείνη επίσης. Εννοώ, τους αποκαλώ συνιδρυτές», είπε ο Τραμπ ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε αντιταχθεί στον πόλεμο στο Ιράκ. «Δεν θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει έτσι όπως το έκανε. Ήταν καταστροφή, αυτό που έκανε», συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος της Κλίντον Τζέσι Λίριτς, απαντώντας στα σχόλια του Τραμπ, υπενθύμισε τις πρόσφατες αμερικανικές επιτυχίες εναντίον του ISIS στη Λιβύη. «Προς ενημέρωσή σας – μαχητές που στηρίζονται απο τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το προπύργιο του ΙΚ στη Λιβύη σήμερα, χάρη στα αεροπορικά πλήγματα που ενέκρινε ο Ομπάμα», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Τραμπ δεν υποχώρησε, διερωτώμενος κατά τη συνέντευξη που έδωσε στο CNBC: «Είναι κακό να το λέω αυτό; Γιατί διαμαρτύρεται ο κόσμος επειδή είπα ότι ήταν ο ιδρυτής του ISIS; Το μόνο που κάνω είναι να λέω την αλήθεια, είμαι αυτός που λέει την αλήθεια».