Η σκοτεινή εικόνα του Μάικλ Τζάκσον έρχεται στο φως μέσα από έγγραφα της Κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και αφορούν φωτογραφίες πορνό, άλλες από βασανιστήρια ζώων, σαδομαζοχιστικές εικόνες και αηδιαστικές εικόνες βίας, όπως μετέδωσε το Radar Online.O Tζάκσον πίσω από την παραμυθένια εικόνα του ράντζου του  Neverland έκρυβε έναν κίνκι χαρακτήρα γεμάτο διαστροφές, ενώ οι προσπάθειές του να αποπλανήσει νεαρά αγόρια ήταν συνεχείς, γράφουν τα αμερικανικά μέσα.

Οι αποκαλύψεις έρχονται επτά χρόνια μετά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ και αφορούν τις εκθέσεις των αρχών όταν εισέβαλαν στην απομονωμένη του βίλα στο Los Olivos, Καλιφόρνια, το Νοέμβριο του 2003. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της καταγγελίας που είχε γίνει για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε μια συλλογή πορνό φωτογραφιών και βίντεο με άντρες γυναίκες αγόρια και κορίτσια καθώς και πολλές συνταγές  αντικαταθλιπτικών και ψυχοφαρμάκων γραμμένες από γιατρούς που ανήκαν στον κύκλο του καλλιτέχνη.

 Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ δήλωσε ότι ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε ακόμα και φωτογραφίες των ανιψιών του προκειμένου να διεγείρει νεαρά αγόρια. Τότε οι αρχές είχαν κάνει κατάσχεση σε περισσότερες από 80 βιντεοκασέτες και κασέτες ήχου.
Τα έγγραφα που συνελέχθησαν ζωγράφιζαν μια σκοτεινή και τρομακτική εικόνα του Τζάκσον. Ένα άνθρωπο χειραγωγούμενο από τα ναρκωτικά και το άρρωστο σεξ, έναν παρανοϊκό που χρησιμοποιούσε εικόνες βίας, αίματος, θυσίας ζώων και διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις ενηλίκων για να κάμψει την αντίσταση παιδιών και να υποκύψουν στις σεξουαλικές του ορέξεις. Οι εικόνες παιδικών βασανιστηρίων, δεμένων γυναικών και σαδομαζοχισμού που βράθηκαν ήταν συγκλονιστικές.
Στην έκθεσή τους, οι αρχές περιγράφουν φωτογραφίες παιδιών με αιμορραγία, πόνο και βασανιστήρια.

Οι πηγές που αποκάλυψαν το περιεχόμενο του αρχαίου αναφέρουν ότι «Ο Michael Jackson είχε πραγματικά διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις και οι φωτογραφίες αποκάλυπταν μια σαδιστική πλευρά του που κανείς δεν ήξερε.”
Το 2003, το αστέρι του “Thriller” χρεώθηκε με επτά κατηγορίες για το κακούργημα της παιδικής κακοποίησης.  Ο τραγουδιστής είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον του 13χρονου Γκάβιν Αρβίζο, και αθωώθηκε το 2005 για 7 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και 2 κατηγορίες παροχής αλκοόλ σε ανήλικο. Ο σούπερ σταρ αντιμετώπιζε έως και 20 χρόνια κάθειρξης. Παρά τον όγκο των αποδείξεων, μια επιτροπή τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005. Πριν τον θάνατό του, ο Τζάκσον κατέβαλε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια σε 20 θύματα σεξουαλικής επίθεσης, είπαν οι δικηγόροι των θυμάτων.