Ο Αλγερινός εμφανίζεται συχνά σε ένα χώρο κατήχησης και προσευχής στο κέντρο της Αθήνας

Αλγερινός τζιχαντιστής που πολέμησε στη Συρία, ανέβασε στο διαδίκτυο ανατριχιαστικό μήνυμα με το οποίο προτρέπει σε πράξεις τυφλής βίας, μετά το θάνατο του αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκάντι.

Σύμφωνα με το STAR, αυτός ο άνδρας εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην Αθήνα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.  Ο τζιχαντιστής κοντεύει τα 40, και έχει καταγωγή από την Αλγερία, δηλώνει υποταγή στον νεκρό ηγέτη του ISIS και βρίσκεται στην Αθήνα από τις 19 Οκτωβρίου.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες ντοκουμέντο, που έβγαλε στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους της πόλης, με φόντο τον Λυκαβηττό. Ο εν λόγω άνδρας ανέβασε στο διαδίκτυο ένα ανατριχιαστικό μήνυμα – προτροπή σε πράξεις ακραίας βίας, ως εκδίκηση για τον πρόσφατο θάνατο του αρχηγού του ISIS.

«Το Τζιχάντ είναι υψίστης σημασίας και όποιος περιμένει να λάβει εντολή για να δράσει από κάποια ομάδα και δεν προβεί σε κάποια πράξη μόνος του, είναι ή ψεύτης ή ανόητος. Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι, ρώτα τον εαυτό σου: Eίσαι στη φάση της προετοιμασίας; Μαθαίνεις; Ή είσαι μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα; Αν είσαι μόνο λόγια είσαι ή ψεύτης ή ανόητος. Λένε ότι ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε έναν Εβραίο και πήρε το όπλο του. Και με το όπλο αυτό σκότωσε και άλλους», γράφει στην ανάρτησή του.

Το μήνυμα αυτό που προκαλεί σοκ ανέβηκε χθες το μεσημέρι στο διαδίκτυο. Προφανώς απευθύνεται σε Άραβες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό όμως που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές, είναι ότι ο συντάκτης του βρίσκεται εδώ στην Αθήνα. «Ο Αλάχ είναι εδώ και το Τζιχάντ συνεχίζεται μέχρι την ημέρα της ανάστασης. Θυσία και θάνατος στο όνομα του Αλάχ και προσφορά χρημάτων και όπλων», αναφέρει ακόμα το μήνυμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, ο Αλγερινός εμφανίζεται συχνά σε ένα χώρο κατήχησης και προσευχής στο κέντρο της Αθήνας.