Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξή του στοην εκπομπή Dot. στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μπιμπίλας μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έκανε σαφές πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

“Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αρκετά πρόσωπα στο σωματείο. Το διοικητικό συμβούλιο παρέπεμψε τους δυο ηθοποιούς στο πειθαρχικό. Το θέμα των καταγγελιών δεν έχει κορυφωθεί, αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει σε εμάς ακόμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να πουν μια συγγνώμη, ή να κάνουν σαφή τη θέση τους”, τόνισε στη συνέντευξη.

Μάλιστα ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε πως δεν είναι μόνο κοπέλες που έχουν παρενοχληθεί αλλά και αγόρια. “Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Αν ανοίξουν το στόμα τους θα γίνει χαμός” παραδέχτηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και συμπλήρωσε πως “ακόμα και εγώ που είμαι 45 χρόνια στο χώρο μένω έκπληκτος με τις εξελίξεις. Πρέπει να βγουν όσοι πρέπει να μιλήσουν, δεν πρέπει να είμαστε συνένοχοι”.

Ερωτηθείς για τον καθυστερημένο χρόνο δημοσιοποίησης όλων αυτών των καταγγελιών, ο πρόεδρος του ΣΕΗ εξήγησε πως “για κάποια γεγονότα είχα ακούσει, όπως και αρκετοί συνάδελφοί μου, αλλά όλοι έλεγαν μην το πεις. Ζούμε σε ενα μικρό χώρο και φοβόμαστε μη χάσουμε τη δουλειά μας. Υπήρχε φόβος και αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην υπάρχει. Όταν ακούς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει πείτε τα μη φοβάστε, είναι βοηθητικό”.

Σε ότι αφορά τις λεγόμενες “δίκες του διαδικτύου ο κ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως “είπαμε στα μέλη μας να προσπαθήσουμε να μη φωτογραφίσουμε πρόσωπα. Είπαμε ελάτε στο σωματείο να τα καταγγείλετε να για να μην φανεί οτι υπάρχει κουτσομπολίστικη διάθεση”.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου χθες βράδυ, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε:

“Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους”.