0 Shares

Σημαντικές αλλαγές στην ιεραρχία των Microsoft Studios
Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ο Matt Booty, ο οποίος μέχρι πρότεινως ήταν υπεύθυνος για το Minecraft franchise, ανέλαβε πλέον τον ρόλο του αντιπροέδρου των Microsoft Studios. Αυτό τον καθιστά ως ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του Xbox, αμέσως μετά τον Phil Spencer.
Πρόσφατα, ο Phil Spencer έλαβε μια πολύ μεγάλη προαγωγή, όταν ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, τον όρισε ως τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο για το gaming στην Microsoft γενικότερα και τον τοποθέτησε στην ομάδα διοίκησης της εταιρίας. Η προαγωγή άφησε τον ρόλο της επίβλεψης του game development και publishing ανοιχτό και κάπου εδώ έρχεται ο Booty.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της εταιρίας πρόκειται για μια κίνηση που θα ενισχύσει την ικανότητα της Microsoft να κινηθεί πιο γρήγορα στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Ο Spencer θα είναι υπεύθυνος για τη γενικότερη gaming στρατηγική και ο Booty θα αναλμβάνει αυτή η στρατηγική να γίνεται πραγματικότητα. Ο Booty θα αναφέρεται στον Spencer και οι αρχηγοί των στούντιο της Microsoft θα μιλάνε με τον Booty. O Spencer επισήμανε πως μέχρι τώρα ο ίδιος επέβλεπε και μιλούσε προσωπικά με όλα τα στούντιο, αλλά καθώς η ομάδα του Xbox ετοιμάζεται να επενδύσει σε περισσότερο περιεχόμενο και να κάνει επεκτατικές κινήσεις, θεώρησε αυτή την οργανωτική αλλαγή απαραίτητη.
Μιλώντας στο GamesBeat, o Spencer επισήμανε πως η Microsoft ακούει την κοινότητα και σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο, ενώ αναφέρθηκε και στο πως θα βοηθήσει ο Matt με αυτό.

[su_quote]ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΦΟΣ ΣΤΟ MEME ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟΝ MATT ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FIRST-PARTY. ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ (ROD FERGUSSON/THE COALITION, BONNIE ROSS/343 INDUSTRIES, CRAIG DUNCAN/RARE ΚΤΛΠ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ MATT ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ…Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ MATT, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ MATT ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ: ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ FRANCHISES, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ FANS ΜΑΣ.[/su_quote]

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Matt σχετικά με τη νέα του θέση.

[su_quote]ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ. ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ‘ΟΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΩΣ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗ BONNIE, ΤΗΝ SHANNON, ΤΟΝ ROD ΚΑΙ ΤΟΝ CRAIG ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ HELEN, ΩΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ ΣΤΟ MINECRAFT FRANCHISE. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΗΓΕΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΩ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο PHIL ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΩΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΚΤΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.[/su_quote]

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη, στην οποία ο Phil και ο Matt συζητούν για το μέλλον του Xbox και το γεγονός πως η Microsoft ετοιμάζεται να επενδύσει πολύ περισσότερο στο gaming, πατώντας εδώ. Όλα αυτά έρχονται μόλις μερικές μέρες μετά τις φήμες σχετικά με την επιστριφή του Fable και άλλα παιχνιδιά που ετοιμάζει η ομάδα του Xbox.
Πηγή: unboxholics.com