Νέο σκάνδαλο παρακράτησης ποσών απο τα ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις απο την κυβερνηση.
Ο βουλευτής της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή επικαλείται καταγγελίες από εργάτες γης στην Αργολίδα για τη μη καταβολή από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ των παρακρατήσεων από εργόσημα.
Υπενθυμίζεται πως πριν απο λίγους μήνες ειχε αποκαλυφθεί πως τα ΕΛΤΑ δεν απέδιδαν στην ΔΕΗ τα ποσα πληρωμής που κατέθεταν όσοι καταναλωτές επέλεγαν τα ταχυδρόμεια για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι» αναφέρει ο κ Ανδριανος και προσθετει:
«Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός.
Δεδομένου του ότι αφενός οι εργάτες γης σήμερα παρουσιάζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα σχετικά ποσά, και αφετέρου καλούνται να υποστούν οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να ασφαλιστούν ενώ έχουν πληρώσει ποσά μέσω των εργοσήμων, την ώρα που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα,
Ερωτώνται οι υπουργοί:
Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η άμεση πίστωση των ως άνω παρακρατηθέντων ποσών από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ από τα εργόσημα εργατών γης».