Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης οι τελικοί υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Συνολικά έχουν κατεθέσει αίτηση 11 εταιρείες, αλλά έχει ήδη αποκλειστεί το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς δεν πλήρωσε το προβλεπόμενο παράβολο των 30.000 ευρώ.
Δύσκολη είναι και η θέση του Mega, καθώς δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα, με τους υπαλλήλους του να παραμένουν σε κινητοποιήσεις, καθώς είναι απλήρωτοι 2,5 μήνες.
Μετά τη γνωστοποίηση των διεκδικητών θα ακολουθεί μια μικρή περίοδος για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων και την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα ξεκινήσει η δημοπρασία.
Η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται από την ίδια την κυβέρνηση και όχι από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή το ΕΣΡ.
Oι 10 υποψήφιοι:
1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)
2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL)
3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA με μέτοχο πλέον την Μαρία Κοντομηνά, κόρης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ).
4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL), με μετόχους τους επιχειρηματίες Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη.
5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ)
6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – «EPSILON TV»)
7. Η εταιρεία “ALTER EGO” του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
8. Η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
9. Η εταιρεία “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
10. Η κυπριακή εταιρεία “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογερή.