Την τήρηση των συμφωνηθέντων στο Eurogroup του Ιουνίου προέταξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας στις διαρροές σχετικά με την περικοπή των συντάξεων. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι η Επιτροπή, που βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με κάθε χώρα για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, έτσι και με την Ελλάδα η συζήτηση θα συνεχιστεί.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ.Σχοινάς, σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι «το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για εύκολες κουβέντες».
«Το κλειδί της ελληνικής εξόδου από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δεσμεύσεων. Ο δικός μας ρόλος ως Κομισιόν, που δεν είμαστε δανειστές της χώρας αλλά εγγυητές της συγκεκριμένης συμφωνίας. Για αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού της. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια και πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα συζητήσουμε. Και θα παρακαλούσα τις όποιες πηγές, τα ρυάκια και τους κρουνούς να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μαςς», πρόσθεσε.