Σιδερογροθιές, γκλομπ και ξύλινα ρόπαλα χρησιμοποίησε το «τάγμα» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, για να επιτεθεί εναντίον αστυνομικού σε καφενείο στο χωριό Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία.
Λόγω των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος υπάγεται σε ειδικό καθεστώς λόγω της βουλευτικής ασυλίας. Η υπόθεση δηλαδή πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για να αποφασιστεί το κατά πόσο θα γίνει άρση της ασυλίας ή όχι.
Όλα ξεκίνησαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στον επαρχιακό δρόμο Φυτειών-Κατούνας όταν 26χρονος συγγενής του Μπαρμπαρούση που επέβαινε σε αυτοκίνητο διαπληκτίστηκε για ένα αντικανονικό προσπέρασμα που έκανε με τον νεαρό αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και τελούσε σε άδεια.
Ο συγγενής του Μπαρμπαρούση θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον καυγά εμφανίστηκε μαζί με τον 61χρονο πατέρα του, δύο άγνωστα ακόμη άτομα και τον βουλευτή, με άγριες διαθέσεις στις 12:45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε καφενείο στις Φυτείες, όπου έπινε καφέ ο αστυφύλακας μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίστηκαν με γκλομπ, ξύλινα ρόπαλα και σιδερογροθιές στα χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρών στο περιστατικό ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Η παρέα χτύπησε τον αστυφύλακα και την παρέα του. Οι θαμώνες του καφενείου επενέβησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Ο αστυνομικός και η παρέα του μετέβησαν με δικά τους οχήματα στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Παρότι δεν υπεβλήθη μήνυση, εξαιτίας των μέσων που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αυτεπάγγελτα έγινε προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι δικογραφία θα σχηματιστεί και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρέπει η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή προκειμένου να γίνει άρση της ασυλίας του.
Πηγή:thetoc.gr