Θα μεταναστεύσει στην Ιταλία τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η γενέτειρα του ηθοποιού, η περιφέρεια Μολίζε, μία από τις μικρότερες περιφέρειες της Ιταλίας, δηλώνει έτοιμη να τον υποδεχθεί.
Κατά την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ο Ντε Νίρο είχε προβεί σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων “απόλυτα παρανοϊκό”, εκφράζοντας επίσης την επιθυμία να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.
“Δεν μπορώ να το κάνω πλέον αυτό. Πρέπει να σεβαστώ το πόστο του”, τόνισε την Τετάρτη στο τηλεοπτικό σόου του Τζίμι Κίμελ o διάσημος ηθοποιός, απαντώντας στην ερώτηση αν εξακολουθεί να έχει την ίδια επιθυμία.
Μίλησε για τις ιταλικές ρίζες της οικογένειας του και την καταγωγή του από την πόλη Φερατσάνο στην κεντρική περιφέρεια Μολίζε, τονίζοντας πως κατέχει μαζί με την αμερικανική και την ιταλική υπηκοότητα. “Ισως χρειαστεί να μεταναστεύσω εκεί”, είπε χαμογελώντας.
“Αν, έπειτα από την απογοήτευση της εκλογής Τραμπ, επιθυμεί να βρει καταφύγιο εδώ, θα είναι τιμή μας να τον υποδεχθούμε”, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Αντόνιο Τσέριο.
Όπως πρόσθεσε ο Ντε Νίρο δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την περιοχή των προγόνων του, από όπου μετανάστευσαν οι προπαππούδες του το 1890. “Πριν χρόνια αφιερώσαμε σε αυτόν ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, αλλά δεν ήρθε”, σχολίασε.
Ο πρόεδρος της περιφέρειας εξέφρασε την ελπίδα ο Ντε Νίρο τουλάχιστον να επισκεφτεί την περιοχή, αν όχι να μεταναστεύσει για τα καλά εκεί.
“Αφού εξέπληξε τον κόσμο, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να οδηγήσει και σε αυτό: Σε μια επίσκεψη, επιτέλους, του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο Φερατσάνο”, δήλωσε ο Πάολο Φρατούρα.
“Να υποδεχθεί κανείς κάποιον σαν τον Ντε Νίρο θα αποτελέσει μια εξαιρετική διαφήμιση για μας σε διεθνές επίπεδο. Αυτό είναι το κατάλληλο μέρος στο οποίο μπορεί να ξεχάσει την εκλογική ήττα της Χίλαρι Κλίντον και να αποφύγει να χρειαστεί να δείρει τον Τραμπ”, πρόσθεσε ο Φρατούρα.