Φαίνεται πως η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει «ηλεκτριστεί» για τα καλά μετά την… πρωτοβουλία του Ρουβίκωνα να πάρει με το έτσι θέλω αίθουσα στη Φιλοσοφική Σχολή ως «γραφείο».
Οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους απαιτούν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.
Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών
«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.
Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».
Σημειώνεται, πως μέσα σε όλα αυτά το πρωί της Τρίτης φοιτητές εγκλώβισαν για τουλάχιστον μια ώρα πανεπιστημιακούς για… συμπαράσταση στον Ρουβίκωνα.