Κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση παραμυθάδων» η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας».
Μάλιστα, προχωρά και σε μια ακόμη, σοκαριστική καταγγελία για το Σισμανόγλειο αποκαλύπτοντας ότι λόγω των χαλασμένων αξονικών ασθενής χειρουργήθηκε στα τυφλά με ράγεν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και τονίζοντας ότι ο άνθρωπος σώθηκε γιατί απλά ήταν τυχερός.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μια λίστα με 28 νοσοκομεία, στα οποία, όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε αυτά «πρώτα πεθαίνουν οι Ασθενείς και μετά θάνατον γίνεται διάγνωση».
Aπόσπαμα από την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Χαλασμένοι οι Αξονικοί. Χειρουργήθηκε Ασθενής στα τυφλά με ράγεν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, χωρίς να γίνει αξονική.
• Ασανσέρ Νοσοκομείων Χαλασμένα. Ασθενείς μεταφέρονται σε ασανσέρ με σκουπίδια
• Πλαφόν στην Φαρμακευτική Δαπάνη.
Πεθαίνουν Ασθενείς αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας.
Οι Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας γίνονται μπαλάκι από το ένα εφημερεύον Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα.

200 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία έτοιμες να λειτουργήσουν δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού.
Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι στοιβαγμένοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ. Και είναι προ των πυλών η γρίπη. Πέρυσι θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους οι παραμυθάδες της κυβέρνησης.
Η Φαρμακευτική δαπάνη για τους Νοσηλευόμενους Ασθενείς των Νοσοκομείων πραγματοποιείται με μηνιαίο πλαφόν. Δεν έχει σημασία για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της Ασθένειας, αλλά μην ξεπεραστεί το μηνιαίο πλαφόν.