Close Menu
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIRAL TRENDS
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
What's Hot

Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός

4 Δεκεμβρίου, 2024

Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»

4 Δεκεμβρίου, 2024

Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο

4 Δεκεμβρίου, 2024
Facebook X (Twitter)
Σάββατο, 22 Μαρ
Facebook X (Twitter)
Trending
  • Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός
  • Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»
  • Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου
  • Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του
  • Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;
  • Αγγελική Ηλιάδη: «Έχω δει UFO»
  • Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Δασκαλάκης
  • Τσίπρας: Το δημοψήφισμα δεν ήταν κωλοτούμπα, αλλά plan b
  • Survivor – Φοίβη: «Ήμουν καλά πριν, τώρα νιώθω μόνη μου»
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας για απάτες
TheGreekPost
TheGreekPost
Αρχική Πιθανή παράταση έως τις 14 Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων
Κοινωνια

Πιθανή παράταση έως τις 14 Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων

27 Αυγούστου, 2020Updated:27 Αυγούστου, 20203 Λεπτά Ανάγνωσης
Share
Facebook Twitter Telegram Copy Link Email

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στα οποία φέτος οι μαθητές θα επιστρέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές». Η υπουργός Παιδείας τόνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου, αφού εξεταστεί η εξέλιξη της επιστροφής των εκδρομέων.

Διαφήμιση

«Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς», σημείωσε η υπουργός, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους γονείς να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Κεραμέως: Εκτός μαθήματος οι μαθητές χωρίς μάσκα

Όπως φαίνεται πάντως το σενάριο για επιστροφή στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου αντί στις 7, κερδίζει έδαφος καθώς φαίνεται να θεωρείται προτιμότερο να υπάρξει ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων από την επιστροφή από τις διακοπές μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα, η πορεία των κρουσμάτων στη χώρα είναι αυτή που θα οδηγήσει στην απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης εκ των οποίων 261 εγχώρια και 32 εισαγόμενα. Τις τελευταίες μέρες επίσης, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι σταθερά αυξημένος γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε ειδικούς και αρχές.

Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία –Κυρώσεις για όποιον αρνείται να φορέσει
Η αυξημένη διασπορά του ιού ωστόσο δεν είναι το μόνο ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη. Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία πυροδότησε μία τεράστια συζήτηση με αποτελέσμα να κληθούν επανειλημμένως να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και παιδίατροι, ενώ η κ. Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχει στο μάθημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται». Η ίδια, σημείωσε, μάλιστα ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται». «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είπε η κ. Κεραμέως.

Που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας κατά τη συνέντευξη Τύπου, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.

Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική.

Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.

Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Share. Facebook Twitter Telegram Copy Link WhatsApp

Related Posts

Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του

4 Δεκεμβρίου, 2024

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας για απάτες

15 Νοεμβρίου, 2024

Κολωνός – «Λημέρι» εγκληματιών και ακολασίας! – Απουσία αστυνόμευσης

28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σοκαριστικό! Καταγγελία για βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο

27 Σεπτεμβρίου, 2024
Προσθήκη Σχολίου
Leave A Reply Cancel Reply

Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του

Κοινωνια 4 Δεκεμβρίου, 2024

Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για τους υπεύθυνους ψυχιάτρους και ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν εξετάσει…

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας για απάτες

Κολωνός – «Λημέρι» εγκληματιών και ακολασίας! – Απουσία αστυνόμευσης

Σοκαριστικό! Καταγγελία για βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο

Advertisement
© 2025 TheGreekPost
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.