Όχι πολύ, καλά μάντεψες.
Μπορεί να βρίσκεσαι κλεισμένος μέσα σε ένα αεροδρόμιο και να κάνεις δεύτερες σκέψεις για ένα ακόμα ταξίδι σου στο εξωτερικό, όπως έκανα τότε κι εγώ. Μπορεί και να το έχεις πάρει απόφαση και να ετοιμάζεσαι να γίνεις ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη, σε μια χώρα που δεν είναι η Ελλάδα. Η πιο κρίσιμη ερώτηση για όλους τους μετανάστες του κόσμου (μετά το «θα βρω δουλειά;») είναι μια: «Θα είναι φιλικοί οι ντόπιοι μαζί μου;» 
Ποια χώρα είναι η πιο φιλική στους μετανάστες
Σε αυτή την ερώτηση επιχείρησε να απαντήσει με σχετική έρευνα σε δείγμα 14.000 συμμετεχόντων, ο οργανισμός InteNations, μέσα από την ενότητα Expat Insider 2016. Συγκεκριμένα, το ερώτημα της έρευνας ήταν «Πόσο ευχαριστημένος είσαι από τη ζωή σου στο εξωτερικό;» και οι συμμετέχοντες καλούνταν να αξιολογήσουν παραμέτρους όπως «ποιότητα ζωής», «οικονομία», «ποιότητα εργασίας», «οικογενειακή ζωή» και «ευκολία προσαρμογής». Η παράμετρος «ευκολία προσαρμογής» αποτελούνταν από τις υπο-ενότητες «πόσο ευπρόσδεκτος νιώθεις», «φιλικότητα (των ντόπιων)», «Πόσο εύκολα βρίσκεις φίλους», «πόσο εύκολα μαθαίνεις τη γλώσσα».
Συνολικά, το Μεξικό από ό,τι φαίνεται έχει τα πρωτεία στις πιο φιλικές χώρες, ενώ η Κόστα Ρίκα και η Ουγκάντα (!) έρχονται 2η και 3η αντίστοιχα.
Ας πάρουμε μια ιδέα από το πόσο φιλική είναι η Ελλάδα στους μετανάστες, από τον παρακάτω πίνακα:

«Πόσο εύκολα βρίσκεις φίλους» – 18η θέση

Ποια χώρα είναι η πιο φιλική στους μετανάστες

«Ευκολία Προσαρμογής» – 27 θέση
«Πόσο ευπρόσδεκτος νιώθεις» -25η θέση,
«Φιλικότητα (των ντόπιων)» – 26η θέση,
easeiofsenttling in
«Πόσο Εύκολα Μαθαίνεις Τη Γλώσσα»-41η θέση

Ποια χώρα είναι η πιο φιλική στους μετανάστες
Δεν μας προκαλεί καθόλου εντύπωση – μετά από αυτά τα γεγονότα- πως ανάμεσα στις λιγότερο φιλικές χώρες του κόσμου προς τους μετανάστες, είναι και η Βρετανία (42η θέση), ενώ εντύπωση προκαλεί η παρουσία χωρών με υψηλή ανεργία και άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως η Ισπανία (12η θέση), και η Βραζιλία (11η), ενώ οικονομικά μεγαθήρια Βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία, λένε ξεκάθαρα «NEIN» στους μετανάστες (#55). Μήπως να μετακομίσουμε στην Ταϊβάν, ή στην Ουγκάντα; Ψηφίζουμε Κόστα Ρίκα!
(Πηγές: Independent, InterNations, rise.gr