Μάλλον πήρε πολύ σοβαρά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του τύπου Grand Theft Auto ένα δεκάχρονο αγόρι από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ, ο οποίος αποφάσισε να κλέψει το αυτοκίνητο του φίλου της μητέρας του και να βγει… βόλτα τρέχοντας με 160 χλμ/ ώρα, ενώ τον καταδίωκαν περιπολικά.
Στο βίντεο που τράβηξε η κάμερα του ταμπλό ενός από περιπολικά που συμμετείχαν στην καταδίωξη φαίνεται η επεισοδιακή σύλληψη του νεαρού, ο οποίος συνέχιζε να οδηγεί το κλεμμένο του αμάξι ακόμα κι έχοντας βγει έξω από το δρόμο.
Με σχεδόν εντυπωσιακό… θράσος, ο νεαρός κλέφτης αυτοκινήτων δεν σταμάτησε ακόμα κι όταν τον περικύκλωσαν πέντε περιπολικά. Τελικά, μην έχοντας άλλα περιθώρια αφού η «τρελή οδήγηση» του μικρού θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα, ένα από τα περιπολικά έπεσε πάνω στο αμάξι εξαναγκάζοντάς το να συγκρουστεί με μια πινακίδα.
Ωστόσο ακόμα και τότε το 10χρονο αγόρι αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα, κλωτσώντας και φτύνοντας τους αστυνομικούς, όπως δήλωσε αργότερα ένας από τους άνδρες της αστυνομίας του Κλίβελαντ που συμμετείχαν στη σύλληψη.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η καταδίωξη του αγοριού διήρκεσε πάνω από μια ώρα. Ειδικότερα, ο μικρός φέρεται να άρπαξε τα κλειδιά του φίλου της μητέρας του και να πήρε το αμάξι του στις 8.30 το πρωί, ενώ περίμενε την αδερφή του να τον πάει στο σχολείο. Αμέσως η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να τον σταματήσει πριν τις 9.45.
Όσο για τον κίνητρό του, ο 10χρονος είπε απλώς ότι… βαριόταν και ήθελε να κάνει κάτι ενδιαφέρον.