Δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να μείνουν έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, οι οποίοι και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δύο έφηβοι είχαν πυρετό και ρίγη, κι όμως επί 16 ώρες έμειναν αβοήθητοι. Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία, ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου, γνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Λόγω της καθυστέρησης, ένας πατέρας ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό και περίμεναν επί 16 ώρες τουλάχιστον στον χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο, τα άλλα τέσσερα έμειναν να ταλαιπωρούνται στο χώρο στάθμευσης, παρά τις προσπάθειες των γονιών τους, που τελικά πήραν τηλέφωνο και στην ΕΡΤ ζητώντας βοήθεια.

Η Πολιτική Προστασία αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια, την ώρα που κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει ένα δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια. Όλοι θεωρούσαν ότι είναι αναρμόδιοι.