Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, ο ιδρυτής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης εισηγήθηκε αλλαγή ηγεσίας και μη κάθοδο του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παραιτείται από επικεφαλής του Ποταμιού. Αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Μαυρωτά. Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν βαρύ, με τα περισσότερα στελέχη να τάσσονται κατά της καθόδου του κόμματος στις εκλογές. Ζήτημα συνεργασίας με άλλο κόμμα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν τέθηκε.

Όλα δείχνουν πως ένας μεγάλος κύκλος κλείνει, καθώς το Ποτάμι θα μείνει εκτός Βουλής και μάλιστα χωρίς καν να το παλέψει στις εκλογές. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς τα όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον του κινήματος. Το προσωπικό μέλλον του κ. Θεοδωράκη είναι άγνωστο: Θα θελήσει να συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική από κάποιον άλλο ρόλο; Θα αποχωρήσει από τα κοινά εντελώς; Ο χρόνος θα δείξει.