Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως το καλοκαίρι έγιναν λάθος εκτιμήσεις με το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς «δεν περιμέναμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στάθηκε στις εκτιμήσεις περί αδύναμου ιού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τόνισε πως η κυβέρνηση θέλησε να διορθώσει σε αυτούς τους πέντε μήνες την οικονομική ζημία της άνοιξης λόγω του lockdown.

«Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο. Αυτή είναι η φύση αυτού του ιού, το πρωτόγνωρο, που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά», τόνισε ο υπουργός.

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα «ανοίξει για τις Γιορτές». Ωστόσο, επανέλαβε πως ο στόχος είναι να αρθεί το lockdown στις τρεις εβδομάδες, όπως προβλέται και υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων: «Το αν θα ανοίξουμε εξαρτάται από τον ιό», δήλωσε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για αντιφάσεις και υποκρισία, όταν αντιδρά για τα περιοριστικά μέτρα, ενώ «με δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας μάς κατηγόρησε ότι καθυστερήσαμε να τα πάρουμε»

Σφοδρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κυνική ομολογία του Α. Γεωργιάδη και επισημαίνει ότι η χώρα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής, με τη σειρά του, έκανε λόγο για «επιπολαιότητας, ανεπάρκεια, της ανικανότητα» της κυβέρνησης. «Με απίστευτη ελαφρότητα, βασισμένοι σε σενάρια, άνοιξαν τα πάντα χωρίς προετοιμασία», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Γεωργιάδης, με δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν από την αντιπολίτευση, καθώς ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξή του πως «πιθανώς αν είχαμε σκεφτεί πως ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί διαφορετικά».

Πηγή: naftemporiki.gr