Τη θέση ότι εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό «δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας» και θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους καναλάρχες εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στον Real FM και ερωτηθείς για την επίμαχη τροπολογία που προέβλεπε μαύρο-εξπρές εντός πέντε ημερών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή. Τόνισε όμως πως ο νόμος προβλέπει ότι οι μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμψουν.
«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές … Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε πως θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους τα έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε πως θα επιστρέψουμε αυτόματα στο καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό.
Στο ερώτημα αν μετανιώνει για κάτι, όπως για τον ορισμό του αριθμού των τεσσάρων αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Υποστήριξε μάλιστα πως υποκριτικά μπαίνει το θέμα των θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση … Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση».