Οπως αποκαλύπτει το «S» των Παραπολιτικών, τα χρήµατα που έχουν δοθεί συνολικά την τριετία 2015-2017 µόνο για τη χρήση των τριών αεροσκαφών είναι περίπου 6.500.000 ευρώ
Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τα καύσιμα, τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά, χωρίς όμως τα τέλη αεροδρομίων, τους μισθούς και τα έξοδα των πληρωμάτων.
Αφορούν κυρίως πτήσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καµµένου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη ∆ραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αµυνας, ∆ηµήτρη Βίτσα, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και Νίκου Ξυδάκη, των υπουργών Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιάνη Βαρουφάκη (πρώην), καθώς και κάποιες λιγοστές του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας από το 2015 μέχρι σήμερα έχει κάνει περισσότερα από 80 ταξίδια με κόστος περίπου 2.770.649 ευρώ.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει ανάλογο κόστος με αυτό του Πρωθυπουργού, έχοντας κάνει μέχρι τώρα περισσότερες από 70 πτήσεις μετ’ επιστρφής που στοίχισαν στους φορολογούμενους πάνω από 2.423.000. Σε αυτές μάλιστα δεν περιλαμβάνονται πάρα πολλές πτήσεις που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος με στρατιωτικά ελικόπτερα.
1.050.000 είναι το κόστος των ταξιδιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας όταν έλεγε για τις προκλητικές σπατάλες και την πώληση αρχικά ενός εκ των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών: