Αφού εντοπίστηκε 24χρονη οδηγήθηκε σε καμπίνα, μέχρι το Blue Star Delos να δέσει στο λιμάνι του νησιού. Στη Σαντορίνη δεν της επετράπη η έξοδος. Η 24χρονη παρέμεινε στην καμπίνα της και επέστρεψε στον Πειραιά. Εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha η νεαρή, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε ενώ βρισκόταν εν κινήσει ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό. Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Αττικό, κάτι που δεν έπραξε.

Η 24χρονη διανυκτέρευσε στην πρωτεύουσα και το επόμενο πρωί μπήκε σαν να μην τρέχει τίποτα στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σαντορίνη.

Με τη διενέργεια περίπου 300 δειγματοληπτικών τεστ για κορωνοϊό που διενεργήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, σε λιμενικούς και σε μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, συμπληρώθηκε μία εβδομάδα 800 συνολικά ελέγχων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών ήταν θετική στη δράση, ενώ έμφαση δόθηκε σε επιβάτες που επέστρεφαν από τουριστικούς προορισμούς, υψηλής επικινδυνότητας με ύποπτα συμπτώματα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδίδονται καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το Σαββατοκύριακο επόπτευσε τη διαδικασία, τόσο στον Πειραιά όσο και στη Ραφήνα όπου παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ε. Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και η διευθύνουσα σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Ραφήνας Δ. Γκικάκη.

«Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.

Ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη δράση, τους εθελοντές του ΕΔΣΝΑ και της σχολής των εθελοντών της Ναυαγοσωστικής «Lifeguard Hellas» για τη συνδρομή τους, όπως και τις λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας για τη στήριξη τους, σημειώνοντας ότι «διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο και το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο. Ωστόσο, με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης και οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄ αυτή την εθνική μάχη».