‘Ερευνα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, διεξήχθη στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η έρευνα αφορά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρεται ότι εισέπραξε μέσω της εταιρείας που διέθετε, η κ. Λίνα Νικολοπούλου. Κατά πληροφορίες κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων προκειμένου να μελετηθούν στο πλαίσιο της έρευνας.
Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας σύμφωνα με πηγές κοντά στον διοικητή της ΤτΕ αρνήθηκαν να επιδείξουν τις ταυτότητες τους ενώ αρνήθηκαν να πουν και τα όνόματά τους όταν ζητήθηκε από την κ. Στουρνάρα.
Η έρευνα είναι η δεύτερη που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013. Ωστόσο δεν προέκυψε καμιά εμπλοκή στην υπόθεση για την κ. Στουρνάρα.
«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Αντιθέτως, κάποιοι θα πρέπει να φοβούνται για όσα θα ακολουθήσουν» τόνιζαν με νόημα πηγές κοντά στον διοικητή.
Κατά πληροφορίες αναμένεται ιδιαίτερα αυστηρή απάντηση του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα.

Η αιτία και η αφορμή  

Η «έφοδος» στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα εκτιμάται ότι συνδέεται με την «ενόχληση» που προκάλεσε η φημολογία ότι ο διοικητής της ΤτΕ  ήταν εκείνος που «έκοψε» τους κ. Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου που προτείνει η κυβέρνηση για την διοίκηση της τράπεζας Αττικής.
Αλλοι βλέπουν πίσω από την νέα απόπειρα εμπλοκής της συζύγου Στουρνάρα το γεγονός ότι μέσα στις επόμενες μέρες η ΤτΕ ολοκληρώνει – λογαριασμό του SSM – το πόρισμα που σχετίζεται με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές στο πόρισμα καταγράφονται «μαύρες τρύπες» στην διαχείριση της Τράπεζας Αττικής.
Πηγή:thetoc.gr