Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε και το σάιτ ekriti.gr, η πρόταση ήρθε από τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και ο Γιάννης Χαρωνίτης δέχθηκε να δοκιμαστεί σε μια δύσκολη υπηρεσία.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση, αφού οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» είναι η εταιρεία εκείνη που έχει υπό την ευθύνης της όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας όπως σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές, δικαστήρια κτλ εκτός των κτιρίων του Ελληνικού Στρατού.
Μάλιστα η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Τη θέση του Προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπιτάκος.


Ωστόσο, ο Γιώργος Χαρωνίτης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως σήμερα στο σάιτ του κόμματος περιγράφεται ως γραμματέας Υποδομών του ΚΙΝΑΛ.
Ο κ. Χαρωνίτης θεωρείται από τα αγαπημένα παιδιά της Φώφης Γεννηματά στο Ηράκλειο. Είχαν γίνει προσπάθειες να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τελικά ορίστηκε γραμματέας Υποδομών. Είναι πρόεδρος του ΤΕΕ Ηρακλείου και ο διορισμός του από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε συζητήσεις και αναταράξεις στο νομό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διορισμός του από τον κ. Σπίρτζη δεν είχε γίνει γνωστός στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και έγινε στα πλαίσια του «πολέμου» που ξεκινάει ενόψει των εκλογών.