Ένας ιδιωτικός ερευνητής των ΗΠΑ δήλωσε στο BBC News ότι πληρώθηκε από την εφημερίδα Sun για να λάβει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τη Δούκισσα του Σάσεξ τις πρώτες ημέρες της σχέσης της με τον πρίγκιπα Χάρι. Ο ερευνητής ονόματι Ντάνιελ Χανκς υποστηρίζει ότι είχε παράνομη πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν.

Στις ΗΠΑ, οι νόμιμοι ιδιωτικοί ερευνητές έχουν πλήρη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων προσωπικών πληροφοριών για ορισμένους επιτρεπόμενους λόγους, όπως δικαστικές εκθέσεις. Αλλά η πρόσβαση σε αυτό το πρόσθετο επίπεδο πληροφοριών όπως ο αριθμός ασφάλισης, για δημοσιογραφικούς σκοπούς είναι παράνομη. Ο κ. Χανκς υποστήριξε ότι “Σχεδόν όλα όσα ανακάλυψα θα μπορούσαν να βρεθούν χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα – με εξαίρεση τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης”

Η έκθεσή του περιελάμβανε επίσης πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της καθώς και για έναν πρώην φίλο της.

Ο εκδότης της εφημερίδας “The Sun” υποστήριξε ότι είχε ζητήσει νόμιμη έρευνα δίνοντας εντολή στον κ. Χανκς να ενεργήσει νόμιμα.

Χαρακτηριστικά το BBC απέκτησε πρόσβαση στον φάκελο της έρευνας και διαπιστώθηκε ότι η έρευνα που για άγνωστους λόγους και σκοπούς ξεκίνησε από την εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, περιελάβανε τον αριθμό τηλεφώνου, τις διευθύνσεις, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς της.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αρκετών ρεπόρτερ και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί μήπως διαρρεύσουν στα κανάλια των ΗΠΑ προσωπικές συνομιλίες του…. με τον Χάρι… που ίσως επιβεβαιώνουν κάποια πράγματα απ’όσα είπαν στην Όπρα.

Πρίγκιπας Χάρι: Ο Βρετανικός τύπος «κατέστρεφε την ψυχική μου υγεία»

Ο πρίγκιπας Χάρι μηνύει επί του παρόντος τον εκδότη του Ήλιου, και τον πρώην εκδότη της Daily Mirror, για ισχυρισμούς παραβίασης τηλεφώνου πριν από το 2011.

Αρκετές ιστορίες εμφανίστηκαν στην εφημερίδα “The Sun” (όπως και σε άλλες εφημερίδες) στην αρχή της σχέσης του ζευγαριού. Εντύπωση προκαλούν δύο άρθρα, όπου στο πρώτο άρθρο ισχυριζόταν ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε “βομβαρδίσει” τη μέλλουσα σύζυγό του με γραπτά μηνύματα και ένα άλλο που περιέγραφε λεπτομερώς ένα Σαββατοκύριακο που πέρασαν μαζί στο σπίτι της Μέγκαν στο Τορόντο.

Το σίγουρο είναι ότι το ζευγάρι, είναι αποφασισμένο να τραβήξει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις σχέσεις τους, με την βασιλική οικογένεια να στηρίζονται σε “τεντωμένο σκοινι”.