0 Shares

Σε μεγάλο μάγκα και ηγέτης εξελίσσεται ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έβαλε στο κάδρο τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που βοήθησαν τον Τσίπρα να αρπάξει την εξουσία.

Ο Σταύρος μάλιστα αναφερόμενος στον Mπόμπολα (ο οποίος άλλαξε και διευθυντή στο EΘΝΟΣ και έβαλε συριζαίο) είπε
-Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο η προβολή Θεοδωράκη – Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα είναι ένα προς 100. «Με την βοήθεια επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπόμπολας ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σας θυμίζουμε ότι ο Μπόμπολας πήγε στην Εξεταστική της Βουλής και δήλωσε ότι δεν φταίει σε τίποτε η αγία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πως να φταίει άλλωστε αφού με το λουκέτο (άρθρο 99) στο Mega ο Μπόμπολας γλιτώνει τα 180.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια που χρωστά το κανάλι και μαζί με τον Ψυχάρη γλιτώνουν τα 622.000.000 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια που χρωστάνε ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ-ΜΕGA.
Tην ίδια ώρα ο γίγαντας Κούτρας του ΑΚΤΩΡΑ παίρνει από το χεράκι τον Τσίπρα και τον ξεναγεί στα έργα.
BOBOLAS
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ είναι μεγάλη πληγή και συμπλήρωσε ότι πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μέτοχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού».
«Δεν μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ και οι εργαζόμενοι σου να είναι απλήρωτοι. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Είναι ανήθικο να μην πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου σε όποιο κλάδο κι αν δραστηριοποιείσαι».
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση επέλεξε ένα μοντέλο-μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης. Και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει τους νέους καναλάρχες απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες. «Εσείς οι τέσσερις που πήρατε άδειες, συμπεριφερθείτε καλά, σεβαστείτε την παντοκρατορία μας, αλλιώτικα η επιχειρηματική σας τοποθέτηση στα media θα είναι επισφαλής, γιατί θα δώσω κι άλλες άδειες»είναι αυτό που λέει ο «μέγας καναλάρχης» κ. Παππάς σε αυτούς που κέρδισαν τον διαγωνισμό.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε δε ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα.
«Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή».
Alexis Tsipras inspectes and inaugurates parts of the new roads of Olympia Odos and Ionia Odos, on Sep. 2, 2016 / Εγκαίνια μέρους των οδών Ολυμπίας και Ιωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Σεπτεμβρίου, 2016
Ερωτώμενος για τις σχέσεις του Ποταμιού με τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είπε ότι «είναι αψεγάδιαστα ουδέτερες». Ο κ. Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν χωρίς κανένα αντίλογο όλους τους λαϊκισμούς του. Σε μια περίοδο κρίσης είναι εύκολο να αγαπήσουν οι πολίτες τον λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις και αυτό συνέβη στη χώρα μας είπε ο επικεφαλής του Κινήματος.
Ερωτώμενος για την λάσπη που έχει δεχτεί για σχέσεις με τον κ. Μπόμπολα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο η προβολή Θεοδωράκη – Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα είναι ένα προς 100. «Με την βοήθεια επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπόμπολας ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στη συνέχεια ερωτηθείς για την περίπτωση της ΕΡΤ ανέφερε: «Στην ΕΡΤ εξελίσσεται ένας άνισος αγώνας με καθημερινoύς νικητές τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι καταλαβαίνουν ότι εργάζονται σε ένα δημόσιο Μέσο. Νομίζουν ότι δουλεύουν για την Πράβντα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει ελεύθερη την δημόσια τηλεόραση». Θύμισε επίσης ότι ο ίδιος είχε ταχθεί κατά του “μαύρου” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γιατί μια χώρα πρέπει να έχει μια δυνατή ελεύθερη τηλεόραση.
Μιλώντας για τις συζητήσεις στο χώρο του Κέντρου ανέφερε ότι το σχέδιο δεν είναι η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ αλλά η δημιουργία μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες. «Είμαστε σε σύγκρουση με παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Θα πρέπει οι εκσυγχρονιστές και οι μεταρρυθμιστές της χώρας να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που θα ξεπερνάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Πρέπει να συσπειρώσουμε δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται εκτός πολιτικής και μαζί με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ αλλά και μικρότερες δυνάμεις όπως είναι η ΔΗΜΑΡ και η Δράση να δώσουμε μια προοδευτική καινούργια απάντηση στα προβλήματα της χώρας. Η χώρα χρειάζεται ανανέωση και το κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» ανέφερε.
Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας «χρησιμοποίησε» το Ποτάμι το καλοκαίρι του 2015 ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε λέγοντας: «Τις δύσκολες στιγμές καταφέραμε να πείσουμε τον Τσίπρα ότι η λύση είναι η Ευρώπη. Εμείς τον χρησιμοποιήσαμε για να μείνουμε στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «Αθεράπευτα αμοραλιστή και αθεράπευτα λαϊκιστή»
«Έχουμε βαρεθεί να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εκκρεμότητας. Δηλαδή το μέλλον μας να είναι οι επόμενοι 2 – 3 – 5 μήνες, ανάλογα με το πότε είναι η επόμενη αξιολόγηση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος να μην δοθεί η δόση των 2.8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου. «Από το μεγάλο κατάλογο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έπρεπε να είχε κάνει δέκα πράγματα και έχει κάνει ένα» είπε χαρακτηριστικά. Η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και η φυγή του κόσμου στο εξωτερικό, είναι οι πραγματικοί δείκτες μιας οικονομίας που είναι σε κακά χάλια, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ επεσήμανε ότι όσοι λένε ότι πάμε καλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου.
Πηγή:kourdistoportocali.com