Στην τελική ευθεία είναι πλέον η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να έχει προτείνει ποινή 13 χρόνων για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η πρόταση για τον Γιώργο Ρουπακιά ήταν ισόβια για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθροιστικά οι ποινές ξεπερνούν τα 500 χρόνια – Κάθειρξη 13 ετών σε Μιχαλολιάκο

Ωστόσο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζουν να προκαλούν μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αλλά και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. 

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter παρομοίασε τον εαυτό του με τον Θεμιστοκλή και τον Κολοκοτρώνη γράφοντας: «Όσοι μάχονται έντιμα για την Ελλάδα – από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα – φυλακίζονται, εξορίζονται, δολοφονούνται. Από τον Θεμιστοκλή μέχρι τον Κολοκοτρώνη, είναι Τιμή να συνεχίζεις αυτή τη μακρά Παράδοση Αγώνων και Αυτοθυσίας για την Πατρίδα».