Αντιφασιστικές οργανώσεις, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρίας τους για τη στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
Το ΚΚΕ εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την επιλογή της εστιάζοντας στο ότι με την παραχώρηση του χώρου ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στην «εγκληματική δραστηριότητα» της «ναζιστικής οργάνωσης που διώκεται ποινικά».
Την ίδια ώρα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να καταδικάσουν τη «φασιστική πρόκληση» και να απαιτήσουν από τον δήμαρχο «να μη δώσει καμία διευκόλυνση στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον δήμο της Αθήνας Νίκος Σοφιανός και Στέλιος Λάμπρου εξαπολύουν πολιτικά πυρά κατά της δημοτικής Αρχής του κ. Καμίνη, ασκώντας σφοδρή κριτική για τις επιλογές της. Την καταγγέλλουν επειδή «παραχώρησε στη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διώκεται ποινικά, τον χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για εκδήλωση, νομιμοποιώντας έτσι την εγκληματική της δραστηριότητα».
Από την πλευρά του, ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στις «δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής», χαρακτηρίζει πρόσκληση την πραγματοποίηση «φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής».
Σημειώνει μάλιστα ότι «είναι σκάνδαλο στον χώρο όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες, να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους».
Πηγή in.gr