Η κυβέρνηση ΝΔ με την υπογραφή Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες την εφαρμογή και στην Ελλάδα του Νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Αυτό έκανε γνωστό σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ενημέρωση που παρείχε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, ο υπουργός Προαστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Η επίσκεψη του Επιτρόπου εκφράζει την αξία της Αλληλεγγύης και της συνεργασίας η οποία προβλέπεται με το rescEU, το οποίο υπογράψαμε με τον Επίτροπο κ.Στυλιανίδη πριν από λίγες εβδομάδες, μόλις πρωτοπήγα στο υπουργείο.

Μία προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παρότι έχουν δικά τους προβλήματα με καύσωνες, ειδικά περιστατικά με μεγάλες πυρκαγιές, έστειλαν βοήθεια και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμότατα. Αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε., σημείωσε με έμφαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χθες, καταφέραμε τα βασικά,  να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη απώλεια και να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων, δήλωσε ο υπουργός μετά το τέλος της ενημέρωσης προς τον Ευρωπαίος Επίτροπο. Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε «Καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων, να μην υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια, και να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων και επίσης ότι η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε με όλες τις παρεμβάσεις και την ηρωική προσπάθεια που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι: οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Αυτό ακριβώς εκφράζει η επίσκεψη του επιτρόπου κ. Στυλιανίδη σήμερα εδώ στο επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας