Με ένα κιλό και 18 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνελήφθη ο συγκεντρωσιάρχης των Ρομά για την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία. 

Ο 43χρονος πρόεδρος του Συλλόγου των Ρομά Στερεάς Ελλάδος «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης», Χρυσοβαλάντης Χαλιλοπουλος έπεσε σε μπλόκο της Ασφάλειας Φθιώτιδας στις 11 το πρωί του Σαββάτου όταν πήγαιναν με τη σύζυγο του στη λαική αγορά της πόλης για να ψωνίσουν. 

Οι αστυνομικοί στο Ι.Χ αυτοκίνητο βρήκαν και κατέσχεσαν το χασίς πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο και τη γυναίκα του και τους οδήγησαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας. 

Οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στις 10 το πρωί της Τρίτης στον Εισαγγελέα καθώς αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως. 

Ο ίδιος στους αστυνομικούς δήλωσε αθώος, αρνείται όλες τις κατηγορίες και ζήτησε να γίνει ακόμα και εξέταση DNA έτσι ώστε όπως είπε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν δικά του στοιχεία πάνω στα ναρκωτικά. «Ο κ. Χαλιλόπουλος και η σύζυγος του κρατούνται δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας και συνεπώς δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα» τόνισε στο protothema.gr ο δικηγόρος του κ. Δημήτρης Τσιγάνης. 

Αξίζει να τονισθεί ότι ο Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος αμέσως μετά την προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία, μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί για τη μαζική παρουσία των Ρομά στην συγκέντρωση βγήκε και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Ρομά να συμμετέχουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπήρχε οργανωμένη μετακίνηση από όλη τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία ακόμη και τη Βόρεια Ελλάδα και την Ξάνθη. Μάλιστα είχε πει ότι για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, ότι θέλουν και αυτοί να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της πόλης και όχι να ζουν αποκομμένοι. 

Δείτε τις δηλώσεις του Βαλάντη Χαλιλόπουλου για την οργανωμένη μετακίνηση των Ρομά στην ομιλία Τσίπρα: