Η απόπειρα του γιατρού του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καθησυχάσει το κοινό σχετικά με την κατάσταση του Τραμπ μετά τη μόλυνσή του με τον covid 19 δημιούργησε μόνο εκτεταμένη σύγχυση και ανησυχίες, καθώς μια πηγή είπε στους δημοσιογράφους ότι τις επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για τον καθορισμό της υγείας του.

“Τα ζωτικά σημεία του Προέδρου τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη φροντίδα του. Δεν είμαστε ακόμα σε δρόμο για πλήρη ανάκαμψη”, ανέφερε η πηγή στους δημοσιογράφους της ομάδας του Λευκού Οίκου μετά την ενημέρωση από τους γιατρούς του.

Ενώ ο Πρόεδρος βρισκόταν ακόμα στον Λευκό Οίκο, του χορηγήθηκε το πειραματικό κοκτέιλ Regeneron αντισώματων, μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που είχε σκοπό να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του Προέδρου, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο του χορηγήθηκε οξυγόνο και οι γιατροί ξεκίνησαν το αντιιικό φάρμακο remdesivir, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον χρόνο ανάρρωσης για ορισμένους ασθενείς με κορονοϊο.

Με πληροφορίες από το cnn