Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρίας «Jumbo» και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες. 

Όλο και πιο συχνά, εμφανίζονται διάφορες σελίδες στο facebook που χρησιμοποιούν μεγάλα ονόματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ και άλλων μεγάλων εταιριών, και με ψεύτικες έρευνες ή διαγωνισμούς, εξαπατούν τους χρήστες με δόλωμα δωροκάρτες ή άλλα ακριβά δώρα, για να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων της κινητής τηλεφωνίας, με μεγάλες χρεώσεις.
Παλιότερα είχαμε ψεύτικες δωροκάρτες από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως «Σκλαβενίτης«, «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Μασούτης«. Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την εταιρία «Jumbo».

Χρησιμοποιούν μεγάλα ονόματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ και με ψεύτικες έρευνες ή διαγωνισμούς, εξαπατούν τους χρήστες με δόλωμα δωροκάρτες ή άλλα ακριβά δώρα και προσπαθούν να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων της κινητής τηλεφωνίας, με υψηλή χρέωση.
Σχετική ανακοίνωση για τον ψεύτικο διαγωνισμό ανάρτησε στο facebook η αλυσίδα καταστημάτων «Jumbo»

Μετά από λίγε ώρες ο «διαγωνισμός» διαγράφηκε, αλλά οι επιτήδειοι δεν σταμάτησαν την προσπάθεια εξαπάτησης και τον δημοσίευσαν ξανά σε διαφορετική σελίδα του facebook.

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, απουσιάζει το url που θα πρέπει να κάνετε αίτηση. Αυτό θα το προσθέτουν αργότερα, αφού πρώτα μαζέψουν αρκετές χιλιάδες ευκολόπιστους χρήστες που με τις κοινοποιήσεις τους θα βοηθήσουν την διάδοση της απάτης.
Οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν πως καμιά εταιρία δεν χαρίζει δωροεπιταγές τόσο μεγάλης αξίας για μια κοινοποίηση στο facebook. Εκτός από αυτό, οι διαγωνισμοί των εταιριών και των καταστημάτων δημοσιεύονται στις πραγματικές τους σελίδες του facebook (που έχουν το όνομα της εταιρίας) και όχι σε άσχετες σελίδες με διαφορετικά ονόματα.
Αν πατήσετε το λινκ για να κάνετε αίτηση θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που με τη σειρά της θα σας μεταφέρει σε άλλη που σας ζητάει τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.


Αν κυλήσετε τη σελίδα προς τα κάτω θα δείτε και την καρτέλα συνδρομητικής υπηρεσίας (που είναι έξυπνα κρυμμένη) με τις χρεώσεις. 
Xρέωση: €6,24/ Εβδ. (3 SMS/Εβδ. €2,08 έκαστο)

Η αστυνομία έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για το φαινόμενο των ψεύτικων διαγωνισμών.

Ενημερώστε τους φίλους σας, γιατί αρκετοί πιστεύουν πως για μια κοινοποίηση και ένα like θα τους χαρίσουν 2500€, ή άλλα μεγάλα δώρα. Συγνώμη αλλά κάτι τέτοιο, δεν ισχύει. Δεν δουλεύει έτσι…
Πηγή:ellinikahoaxes.gr