Παράδοση μασκών από την Κίνα στην Αθήνα (φωτ: αρχείου)/Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία καθώς δεν έδωσε άδεια σε αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα, να εισέλθει στον εναέριό της χώρο προκειμένου να φτάσει στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννης Καρούσος, «η Τουρκία δεν έδωσε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει τον εναέριο της χώρο για να φτάσει στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να προβεί σε εκ νέου υπολογισμό της πορείας του επειδή δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για να φτάσει στην Κύπρο. Ο πιλότος άλλαξε πορεία και κατευθύνεται σε αεροδρόμιο της Μόσχας στη Ρωσία, όπου θα προσγειωθεί για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα».

Το αεροπλάνο θα φτάσει το βράδυ στην Κύπρο

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό προκειμένου να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα όπου χρειάζεται. Το αεροσκάφος με τον ιατρικό εξοπλισμό αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 8 απόψε».

Το αεροσκάφος μεταφέρει 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και προστατευτικές μάσκες.

Πηγή: iefimerida.gr