Με τρία θέματα στην ατζέντα συνεδρίασε το Συντονιστικό της Κ.Ο. της ΝΔ σήμερα στη Βουλή υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, η γενική πορεία της χώρας, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ ήταν τα ζητήματα που μπήκαν στο μικροσκόπιο.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τη γενική κατάσταση της χώρας, η εκτίμηση των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών ήταν πως “η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων. Η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση. Όλη αυτή η κατάσταση ενόψει του φθινόπωρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοή «δεν αντέχουμε άλλο».
Παράλληλα, εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.
Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γαλάζιες πηγές επισημαίνουν πως «θέματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες που σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν».
Ως προς την ουσία του θέματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «επιβεβαιώθηκε η σαφής θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά την διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής». Η ΝΔ επιμένει επίσης πως θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό – αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία, ενώ γαλάζιες πηγές προσέθεταν πως «με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα».
Τέλος, ως προς την παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, γαλάζιες πηγές τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση «μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική».