Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την παροχολογία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Μαρία Σπυράκη τόνιζε πως ο Αλέξης Τσίπρας «παίρνει 10 και γυρίζει πίσω 1. Και το γυρίζει ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει πολύ, νωρίτερα. Θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ νωρίτερα την επιστροφή των αναδρομικών, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση, και κυρίως, θα έπρεπε να έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεν έχει».
Η Μαρία Σπυράκη ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία εφόσον γίνει κυβέρνηση με τις εκλογές του 2019 θα εφαρμόσει το δικό της σχέδιο, δίνοντας έμφαση στη μεσαία τάξη. «Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς θα κάνουμε γενναίες φορoελαφρύνσεις, διατηρώντας την δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας δηλαδή έξοδα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», τόνισε για να προσθέσει: «Προφανώς όχι προχωρώντας σε μπαράζ προσλήψεων αλλά επενδύοντας σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».
Σχολιάζοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ με όριο τα 60.000 ευρώ, που κατατέθηκε ως τροπολογία χθες στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αυτή η μείωση αφορά ελάχιστους ανθρώπους.
«Η δική μας πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι 30% για όλους. Είναι 30% για την μεσαία τάξη, είναι 30% για εκείνους που κουράστηκαν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, ένα σπίτι για τα παιδιά τους δανειζόμενοι πολλές φορές για να το επιτύχουν αυτό», είπε χαρακτηριστικά.