Άλλη μια καινοτομία εισάγει η Μύκονος στον τομέα των συνθηκών εργασίας, στον οποίο έχει δώσει κατά καιρούς πολλά εκπληκτικά δείγματα γραφής. Τέτοια ήταν για παράδειγμα, η ειδική ταπετσαρία για να φαίνονται σαν κανονικά σπίτια τα κοντέινερ στα οποία μένουν οι εργαζόμενοι , έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν κι αυτοί λίγο φάμπιουλους, έστω ιμιτασιόν. Ταυτόχρονα έχουν εμφανιστεί μέχρι και σκηνές (αντίσκηνα) για να μένουν άλλοι εργαζόμενοι – προφανώς για να πάρουν λίγη γεύση από ελεύθερο κάμπινγκ στο πιο high νησί.

Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που γκρινιάζουν για όλα αυτά αφενός γιατί ζηλεύουν το τουριστικό θαύμα του νησιού και αφετέρου γιατί δεν έχουν ιδέα από στυλ, αλλά τι να κάνουμε τώρα. Αυτός ο συνδυασμός άγνοιας και κακεντρέχειας προέκυψε για άλλη μία φορά εξαιτίας ενός ρεπορτάζ του Protagon. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, γιατρός του νησιού ανέφερε ότι εξέτασε ασθενή και βρήκε στα πόδια του φουσκάλες από τη δουλειά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός:

«Ηρθε το παλικάρι με φουσκάλες στα πόδια. Του είπα να σταματήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.»

Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και στη Σαλαμίνα, όμως η Μύκονος δεν είναι καμιά τυχαία. Αυτό που ανακάλυψε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος είναι ότι στο συγκεκριμένο beach bar (το οποίο αναφέρεται ως «διάσημο» αν και δεν κατονομάζεται), για τους εργαζόμενους του σέρβις και τον υπεύθυνο είναι υποχρεωτικό να περπατάνε στην άμμο με γυμνά πόδια γιατί έτσι είναι το concept του μαγαζιού – η σαγιονάρα και το σανδάλι προφανώς χαλάνε το στυλ.

Όπως αναφέρει μάλιστα το άρθρο παρακάτω, με την άμμο να καίει στις 12 το μεσημέρι ο πόνος των εργαζόμενων ήταν προφανής: «Δεν περπατούσαν άνετα. Κάθε φορά που σταματούσαν, έθαβαν την πατούσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν στην άμμο για να βρούνε δροσιά.». Βέβαια ο πόνος τους έχει και τιμή, γιατί το ότι έχουν ανάγκη τα έξτρα λεφτάείναι ο λόγος που παραμένουν εκεί, όπως είπε ένας από αυτούς:

«Μπορεί να φτάσεις και 60 ευρώ και 70 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το concept και αν έχεις ανάγκη το κάνεις…»