Μηνύματα στο εσωτερικό, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το μεταναστευτικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.

Με αφορμή την τροπολογία για την καταγραφή των ΜΚΟ ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «οι συγκεκριμένοι οργανισμοί θα έχουν “ονοματεπώνυμο”». «Οι πιο πολλές ΜΚΟ επιτελούν ένα σπουδαίο έργο. Είναι αρωγοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως ξέρουμε, το γνωρίζουμε πια υπεράνω κάθε αμφιβολίας, ότι υπάρχουν και κάποιες που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τον οποίο επικαλούνται. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε άλλο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το Κράτος Δικαίου και ο ανθρωπισμός συμβαδίζουν με την εθνική μας ασφάλεια. Με αυτήν δεν θα παίξει κανείς. Τα σύνορά μας, λοιπόν, τα θαλάσσια σύνορά μας, τώρα φυλάσσονται».

Στους παραλήπτες των μηνυμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα δίκτυα των δουλεμπόρων με την αναφορά ότι «οι παράνομοι, όσοι εισέρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας από την ελληνική νομοθεσία, θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης. Σε αντίθεση με δράσεις πρόσκαιρης ανακούφισης που μεταθέτουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα οδηγούν σε νέες μεταναστευτικές ροές».