Τον θρυλικό «Πράκτορα ΘΒ – Βέγγο» θύμισαν τα καμώματα νεαρών πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας. Οι άνδρες αποφοίτησαν από τη σχολή, που εκπαιδεύει μυστικούς πράκτορες για χώρες του εξωτερικού και στην οποία ήταν στο παρελθόν διοικητής ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο η συμπεριφορά τους σοκάρισε τους βετεράνους πράκτορες, καθώς οι μελλοντικοί κατάσκοποι γιόρτασαν δημόσια την αποφοίτησή τους και είναι πλέον αναγνωρίσιμοι στους αντιπάλους τους μετά την ανάρτηση του υλικού στο Διαδίκτυο.
Για τη γιορτή τους πήραν οι άνδρες τριάντα μαύρες Mercedes G-class των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και διοργάνωσαν μία παρέλαση στο κέντρο της Μόσχας, όπου περίσσευαν τα κλάξον και οι πανηγυρισμοί από τα παράθυρα των αυτοκινήτων. Η ζημιά ήταν διπλή, επειδή στο βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνονται καθαρά και σχεδόν όλες οι πινακίδες των μαύρων αυτοκινήτων, που υποτίθεται ότι πρέπει να έμεναν και αυτά μυστικά!
Ο ίδιος ο Πούτιν απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό, ενώ και το Κρεμλίνο δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά με την ανακοίνωση κάποιων ποινών και τιμωριών για τους πράκτορες, που αποκάλυψαν μόνοι τους την ταυτότητά τους, καθώς έβγαλαν στο τέλος και αναμνηστικές φωτογραφίες όλοι μαζί.
Πάντως ο πρώην διοικητής της σχολής πρακτόρων, στρατηγός Αλεξάντερ Μιχαϊλοφ, κατηγόρησε τους νεαρούς για προδοσία της πατρίδας τους. Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες φουρνιές αποφοίτων θα γιορτάσουν εντελώς διαφορετικά.
https://youtu.be/rEdsQu2Duhc