Με το λανσάρισμα του νέου, ανανεωμένου App Store στο iOS 11, άλλαξε και το λογότυπο της εφαρμογής. Ενώ παλαιότερα το «Α» σχηματιζόταν από ένα μολύβι, ένα πινέλο ζωγραφικής και ένα χάρακα, στο νέο logo σχηματίζεται από (κάτι σαν) ξυλάκια παγωτού.
Τελικά, προέκυψε πως το νέο λογότυπο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της ΚΟΝ, ενός κινέζικου brand ένδυσης.

Σύμφωνα με το Phone Radar, η KON υποστηρίζει πως το νέο logo του App Store συνιστά παραβίαση των τοπικών νόμων πνευματικής ιδιοκτησίας και προέβη σε μήνυση κατά της Apple.
To brand KON είναι εμπνευσμένο από τη μουσική και το γράμμα «Α» στο λογότυπο της εταιρείας σχηματίζεται από τρία κόκαλα σκελετού, τα οποία και συμβολίζουν τη δύναμη έναντι στο θάνατο.
Η ΚΟΝ ζητά από την Apple να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη χρήση του λογότυπού της, να σταματήσει να πωλεί συσκευές που φέρουν το logo του App Store και να της καταβληθεί αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη / οικονομικές ζημιές.
Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου ενέκρινε την εξέταση της υπόθεσης και αναμένουμε τις αποφάσεις του εντός των προσεχών δύο εβδομάδων.
Η Apple το 2016 είχε χάσει μία (για κάποιους) αντίστοιχη υπόθεση, σχετικά με το trademark «IPHONE», το οποίο και χρησιμοποιούσε εταιρεία δερμάτινων ειδών (Xintong Tiandi Technology) στην Κίνα. Σε εκείνη την περίπτωση η Apple είχε κινηθεί νομικά για την προστασία του όρου «iPhone», αλλά είχε «χάσει» την υπόθεση.

Δυο λόγια

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η Apple είναι απαράδεκτη, είτε αντέγραψε το logo της KON, είτε οι υπεύθυνοί της το αντιλήφθηκαν αργότερα. Μία εταιρεία με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1 τρις δολαρίων ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ούτε να αντιγράφει, ούτε να λανσάρει τόσο ερασιτεχνικά (σε περίπτωση που όντως δεν είχαν δει το logo της ΚΟΝ) το νέο λογότυπό της.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της και κάθε δικαιολογία είναι απλά …δικαιολογία.
Πηγή: tecky.eu