Καθοριστική χαρακτήρισε την επόμενη βδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε μια περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού. Ανέφερε ότι η αποκλιμάκωση θα φανεί σε δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ όσον αφορά στο θέμα της επίταξης γιατρών τόνισε ότι εξετάζεται το μέτρο να εφαρμοστεί και στην Αθήνα. 

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι έχουμε «σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και στην πληρότητα των κλινών – ευτυχώς απλών κλινών Covid».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διενέργειας τεστ από τους μαθητές ενόψει της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό που μπορεί να φτάσουν τα κρούσματα.

Ενώ σημείωσε «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.