Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσός αναδείχθηκε με ποσοστό  57,62% έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε ποσοστό 42,38 %.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62 % (4.742 σταυρούς) και Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε 42,38 % (3.488  σταυρούς). Η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι 15,24%.
Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο  57,66 %.
Στον δεύτερο τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τους 20.990  δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 8.888.
Σε δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ FM» λίγες ώρες μετά την εκλογή του, ο κ. Βερβεσός έθεσε ως προτεραιότητές του «μια άμεση σύσκεψη όλων των φορέων του χώρου για την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και αφετέρου να τελειώσουμε με την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για το εφάπαξ που επιβαρύνει τους δικηγόρους». «Θεωρώ ότι οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν μήνυμα σε όλους ότι το 2017 τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και όποιος επιχειρεί να τα λύσει με παλαιές κομματικές γραμμές είναι παρωχημένος» κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ.
Ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ το 99% των υποθέσεων που αναλαμβάνει είναι εργατικές και έχει συνεργαστεί αλλά και συνεργάζεται με καθηγητές των Νομικών Σχολών τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, όσο και με γνωστά ονόματα εργατολόγων της Πρωτεύουσας. Είναι εδώ και χρόνια μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΔΕΚΑ), ενώ έχει έντονη συνδικαλιστική δράση.

Βερβεσός: «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας»
Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσός μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας.  Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή. Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».
Δημήτρης Αναστασόπουλος: «Μεθοδικά σε πνεύμα ενότητας, θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου»
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που τον ανέδειξαν δεύτερο στην τελική εκλογική αναμέτρηση δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συναδέλφους που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη στην προσπάθεια μας για ανανέωση και αλλαγή. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Βερβεσό τον οποίον οι συνάδελφοι επέλεξαν νέο πρόεδρο του ΔΣΑ. Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εργαστούμε από αύριο κιόλας για τις θέσεις και απόψεις μας. Μεθοδικά σε πνεύμα ενότητας, θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου. Όλοι εμείς μαζί!».