Μια κανονική μπίζνα με υποψήφια θύματα ανθρώπους της θρησκείας φαίνεται πως έχει στήσει ένας άνδρας από την Κρήτη, εν ονόματι Θωμάς Κονσολάκης. Ο ίδιος αυτοαποκαλείται Σεβασμιώτατος Ιλαρίων και έχει δώσει στον εαυτό του τον τίτλο του «Μητροπολίτη Κρήτης, υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης» και  παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην αρχιεπισκοπή Κρήτης.
konsolakis_ilarion6Ο ξανθός ρασοφόρος μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα χώρο, που ο ίδιος ονομάζει ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια», στη Νέα Μάκρη και εκεί δέχεται συναντήσεις με κόσμο κατόπιν ραντεβού! Το ησυχαστήριο του διαθέτει μέχρι και πισίνα στην οποία, όπως λέει, βαφτίζει με αγιασμένα νερά από την Παναγία!
konsolakis_ilarion7Μάλιστα είναι αρκετά ενεργός στα social media, διατηρώντας δύο λογαριασμούς στο Facebook όπου μπορεί κανείς να τον διακρίνει σε φωτογραφίες, καθισμένο στο «θρόνο» του με κόκκινα ράσα, σκεπτικό πίσω από μια μπάρα ή αγκαλιά με γνωστή ηθοποιό σε μασκέ πάρτι. Μεταξύ άλλων στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει διακρίνονται η Πέμυ Ζούνη και ο Θοδωρής Αθερίδης.
konsolakis_ilarion2Ο ίδιος στο παρελθόν ασχολιόταν με τα έπιπλα αφού με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να διαιστώσει ότι ο «Μητροπολίτης Ιλαρίων» και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο.
Το θέμα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αρχιεπισκοπής Κρήτης η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
konsolakis_ilarion4