0 Shares

Ποιο είναι το σκάνδαλο που τάραξε τα νερά στο Γηροκομείο Αθηνών με αρχιμανδρίτη;
Την πολυετή κακοδιαχείριση του Γηροκομείου Αθηνών εις βάρος ηλικιωμένων και εργαζομένων. 
Πάντα φυσικά, υπό τα στραβά μάτια μερίδας μελών και υπευθύνων του Γηροκομείου Αθηνών στις κινήσεις και τις αποφάσεις του «αιώνιου» προέδρου.
Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Προσωρινή Διοίκηση της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, που διόρισε ο Δήμος Αθηναίων με απόφασή του, ξεσκονίζει το Γηροκομείο για να βάλει επιτέλους μια τάξη στα κακώς κείμενα επί διοικήσεως Προκόπιου Μπούμπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του Γηροκομείου τα οποία θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό ως εποπτεύουσα Αρχή να τα γνωρίζει.
Όμως, τέτοιου είδους στοιχεία ο αρχιμανδρίτης με τις εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη ουδέποτε έδωσε στο Δήμο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι έλεγχοι αυτοί στα τεφτέρια του Γηροκομείου αποκάλυψε κάτι απίστευτο.
Ο Μπούμπας αφού «σήκωσε» μισό εκατομμύριο ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό κληροδοτήματος χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, τέσσερα χρόνια μετά άνοιξε λογαριασμό στο όνομά του σε άλλη τράπεζα και έβαλε ποσό χρημάτων ίσο με αυτό που είχε κάνει ανάληψη.
Συγκεκριμένα, το 2010, ο αρχιμανδρίτης χωρίς να έχει λάβει τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων και την άδεια της Υπηρεσίας Κληροδοτημάτων μόνο με μια απόφαση Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, προέβη στην ανάληψη συνολικά 534.000 ευρώ από το Κληροδότημα Βαρθολομαίου, ρευστοποιώντας και λίρες που βρίσκονταν σε θυρίδα.
Το Δεκέμβριο του 2014 και αφού το Γηροκομείο εισέπραξε περισσότερα από 800.000 ευρώ από τη μίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας του, ο Μπούμπας άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό και με διαδοχικές καταθέσεις έβαλε το ποσό των 534.000 ευρώ.
Δηλαδή, όσα ακριβώς είχε «σηκώσει» πριν από τέσσερα χρόνια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω κληροδοτήματος.
Δικαιούχος του λογαριασμού εμφανίζεται ο ίδιος ο Μπούμπας ενώ ο λογαριασμός φέρει την επωνυμία «Κληροδότημα Αγγελική Βαρθολομαίου».
Μάλιστα, ο λογαριασμός εμφανίζεται σε κάποιες περιπτώσεις να έχει «δέσμευση χρεώσεων». Όμως για να δεσμευτεί ένας λογαριασμός θα πρέπει είτε να υπάρχει αντίστοιχη δικαστική απόφαση είτε να προχωρήσει στη δέσμευση, συνήθως λόγω χρεών του πελάτη, η ίδια η Τράπεζα.
Να σημειωθεί πως η επωνυμία του λογαριασμού, στην προκειμένη περίπτωση «Κληροδότημα Βαρθολομαίου Αγγελική» είναι τυπική, καθώς ο καθένας μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό και να του δώσει όποιο όνομα επιθυμεί.
Ο Μπούμπας εν συνεχεία, εμφάνισε τα καταθετήρια αυτά στο λογιστήριο της ΕΕΑ τα οποία και καταχωρήθηκαν, χωρίς να ελεγχθούν όπως θα έπρεπε.
Έτσι, αυτά αποτυπώθηκαν ως καταθέσεις σε καταθετικό λογαριασμό του Γηροκομείου παρά το γεγονός ότι δικαιούχος του λογαριασμού δεν ήταν η ΕΕΑ αλλά ο πρόεδρός της.
Το καλοκαίρι του 2015 ο Μπούμπας με έγγραφό του, ενημέρωσε τόσο την Τράπεζα, όσο και τη Διεύθυνση Εθνικών κληροδοτημάτων της περιφέρειας Αττικής, πως έχει καταθέσει τα χρήματα του κληροδοτήματος Βαρθολομαίου σε λογαριασμό.
Δεν διευκρίνιζε όμως πουθενά πως δικαιούχος είναι μόνο ο ίδιος. Όπως πληροφορείται, ήδη η αρμόδια Αρχή της περιφέρειας ζητά εξηγήσεις για το πώς και γιατί τα χρήματα του κληροδοτήματος βρίσκονται σε λογαριασμό με δικαιούχο τον αρχιμανδρίτη.
Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει αν τα 534.000 ευρώ που κατατέθηκαν εν τέλει στο λογαριασμό είναι τα χρήματα του κληροδοτήματος ή είναι χρήματα που προήλθαν από εισπράξεις μισθώματος ακινήτου.
Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ταυτόχρονα δημιουργείται μια «τρύπα» μισού εκατομμύριου ευρώ και φέρνει προ των ευθυνών της τη διοίκηση της ΕΕΑ.
Εκτός του παραπάνω θέματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπούμπας, ακολουθώντας και για τον ίδιο, όπως φαίνεται, τις πρακτικές που εφάρμοζε για χάρη των ατόμων που «στελέχωναν» τον κύκλο του, φέρεται να διέμενε δωρεάν σε διαμέρισμα που ανήκει στο Γηροκομείο και περιήλθε στην ακίνητη περιουσία του από τη διαθήκη Βαρθολομαίου.
Κάτι τέτοιο τον θέτει για ακόμη μια φορά υπόλογο και αντιμέτωπο με το νόμο.
Αν στις λίγες μόλις ημέρες που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Γηροκομείου Αθηνών η προσωρινή διοίκηση ανακάλυψε τέτοιου είδους πρακτικές, τότε είναι δεδομένο ότι μέχρι να περάσει το εξάμηνο ολοένα και περισσότερα «καυτά» στοιχεία εις βάρος της «αμαρτωλής» διοίκησης υπό τον υπόδικο αρχιμανδρίτη Μπούμπα θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Πηγή:fimes.gr