Επίσημη πρεμιέρα έκανε ο Μάρκος Σεφερλής με την πρώτη κινηματογραφική του απόπειρα, “Χαλβάη 5 – 0”. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στον Άρτ και στο “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα” δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσους βιάζονται να κατακρίνουν την ταινία πριν καν την δουν.

Σε όσους, λοιπόν, έκριναν την ταινία πριν προλάβει να κυκλοφορήσει, ο Μάρκος Σεφερλής προτείνει με χιούμορ “να πάνε να την δουν. Για να δουν εάν αυτά που είπαν, έχουν κάποια σχέση με εμάς. Εάν όμως δεν θέλουν ας μην την δουν. Δεν με ενδιαφέρει. Κανέναν δεν παρακάλεσα ποτέ, κανέναν δεν πήρα τηλέφωνο να έρθει να με δει είτε στο θέατρο είτε τώρα στον κινηματογράφο”.

“Είναι τόσα πολλά τα ευχάριστα και τα θετικά μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο, μέσα από τις δουλειές που κάνω αλλά και στο δρόμο που με βλέπουν, που όλα τα άλλα με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Είπαμε, εμείς απευθυνόμαστε σε έναν κόσμο που μας αγαπάει, που τους αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλουμε να περνάει καλά. Είμαστε πιστοί σε αυτό το κοινό και σε αυτό το κοινό θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε. Τώρα εάν αυτό το κοινό είναι πάρα πολύ μεγάλο και αυτό ενοχλεί κάποιους, δεν φταίω εγώ για αυτό. Ίσα ίσα χαρά μου που είναι τόσο μεγάλο το κοινό και κάθε φορά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο” πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Γιατί, όμως, πιστεύει ότι ενοχλεί; “Γιατί έχω πάρα πολύ κοινό και προφανώς αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε, είναι αυτοί που δεν βρίσκονται πια στο προσκήνιο ή παίζουν στο θέατρο και δεν κάνουν εισιτήρια. Κάποιος επιτυχημένος, που κάνει εισιτήρια και είναι μες στα πράγματα δεν έχει βγει να πει κάτι άσχημο για εμένα. Αυτοί που δεν έχουν κόσμο και δεν κάνουν πια τίποτα, βγαίνουν και λένε για τον Σεφερλή μπας και ακουστούν. Μπας και απαντήσει ο Σεφερλής αλλά δεν τους κάνω αυτή τη χάρη”.

Όσον αφορά την ιδανική, για τον ίδιο, εισπρακτική πορεία της νέας του ταινίας, ο Μάρκος Σεφερλής σημείωσε πως “θα είμαι ευχαριστημένος όσος κόσμος μπει στην αίθουσα, να περάσει καλά και να γελάσει πάρα πολύ! Δεν μετράω αυτό που κάνω με τα εισιτήρια μετράω με το αν αυτό που κάνω αρέσει στον κόσμο. Ευτυχώς, δόξα τω Θεώ, όλα αυτά τα χρόνια αυτά που κάνω αρέσουν στον κόσμο”!