Νέα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας στοχοποίησή του και απαντώντας στις κατηγορίες κυβερνητικών στελεχών.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο πόσο επηρεάστηκε ο ίδιος και η οικογένειά του, απάντησε: «Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι. Αν με πει κάποιος χοντρό, θα με πειράξει, γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά να με κατηγορούν για υπόθεση ναρκωτικών, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει, γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τα πάντα. Αυτοί οι απίθανοι τύποι πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο εδώ γίνονται».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

Για το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στην κεντρική πολιτική σκηνή:

«Αγαπώ τον Πειραιά, αυτό τα λέει όλα. Πάθος έχω με τον Πειραιά, με τον τόπο μου. Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά και σήμερα ο τόπος δεν πάει καλά. Περπατώντας στις γειτονιές του Πειραιά μπορούμε να δούμε έργα, δράσεις για τη νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μνημεία κ.α. που αποδεικνύουν ότι έχουμε πάει καλά».

Για το αν έχει ψηφίσει άλλο κόμμα πλην της ΝΔ:

«Έχουμε μια δημοτική σύμβουλο, τη Σταυρούλα Αντωνάκου – που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον δήμο μας και τώρα είναι υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη – και το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με Το Ποτάμι. Τότε ψήφισα και εγώ Ποτάμι».

Για τη σχέση του με τη ΝΔ:

«Οι φιλοδοξίες μου σταματάνε στον Πειραιά. Είμαι χαρούμενος για όσα κάνω και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε, όταν θέλω να κάνω κάτι δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω… Όσο ευγενικός και αν θέλω να είμαι δεν μπορώ να μην πω ότι πρόκειται για αηδίες. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία aircondition και υπολογιστές, δηλαδή για 1000-1200 ευρώ».

Για την αδειοδότηση των καναλιών:

«Υπήρχε η διαδικασία αδειοδότητης των καναλιών. Έτσι ξεκίνησαν οι επαφές, όπως και όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες. Δεν με πίεσε κανείς. Εμένα δεν μπορεί να με πιέσει κανείς εύκολα… Εκτός από τα 20 εκατ. του Καλογρίτσα δεν είχε γίνει καμία άλλη κουβέντα με την κυβέρνηση».

Για το θέμα της αγοράς του ΔΟΛ το 2017:

«Το έκανα από αγνά αισθήματα για τη χώρα που ζω. Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Έλληνες αλλά και φίλους από το εξωτερικό και είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες και ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία».

Για τις κυβερνητικές επιθέσεις στο πρόσωπό του:

«Θέλουν να φτιάξουν -και έφτιαξαν – μια ατζέντα για τις εκλογές. Να λένε “να, ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ, με βρώμικο χρήμα…”. Για να τελειώνουμε με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του, οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν».

Για το αν όσα γράφτηκαν επηρέασαν τις επιχειρήσεις του:

«Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους, αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας για τη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα».

«Πολύ καλύτερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκτίμησε, ακόμη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι «πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα» και εξήγησε την άποψή του λέγοντας:

«Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω».

Για τη ρήξη με την οικογένεια Κόκκαλη σχολίασε:

«Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κύριο Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Το μόνο που βγήκε είναι τι παραλάβαμε το 2010. Ο Πέτρος παραδέχθηκε ότι το χρέος ήταν διπλάσιο απ’ όταν είχε αναλάβει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό. Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται».

Για τις κατηγορίες για «στημένα» παιχνίδια είπε:

«Πρόκειται για γελοιότητες. Δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοια πράγματα που κάθεται και λέει ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Αν υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια παράγκα; Άλλωστε μιλάμε για την εποχή της εξυγίανσης.. Έχουμε χορτάσει από εξυγίανση…».

Για τον Νίκο Παππά σχολίασε:

«Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο… Μόλις απέτυχε ο κύριος Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα».