Η ριζική ανανέωση στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ ήταν θέμα χρόνου. Όλοι το έβλεπαν και όλοι το έλεγαν. Η Μαρία Σπυράκη στο τιμόνι αυτής της ομάδας καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Να δείξει δηλαδή ότι δεν έχει στεγανά, είναι ανοικτή στην κοινωνία, και το σπουδαιότερο διευρύνει τον πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στενέψει σε λογικές που δεν ταιριάζουν στον ίδιο.
Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής
Η νέα εκπρόσωπος τύπου είναι άνθρωπος που στη ζωή της έχει δουλέψει, δεν τα βρήκε έτοιμα. Τυχαίνει να την γνωρίζω πολλά χρόνια και ως άνθρωπο, και ως επαγγελματία. Πάντα την διέκρινε ο παραγωγικός αυθορμητισμός, η μεθοδικότητα , η φρεσκάδα στη σκέψη και η αποτελεσματικότητα.
Ανέκαθεν πολιτικά η Μαρία Σπυράκη κινείται στο χώρο του κέντρου, είναι άνθρωπος που πιστεύει στις δυνάμεις των συνανθρώπων της,τους υπολογίζει και κινείται με ρεαλισμό και αυτοπεποίθηση σε ότι και αν κάνει. Και ως δημοσιογράφος ήταν μαχητική αλλά και ως πολιτικός αναδείκνυε τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Στο ευρωκοινοβούλιο έκανε σημαντικές επαφές και λόμπι υπέρ της Ελλάδας αλλά και στο εσωτερικό η πολιτική της παρουσία δεν περνούσε απαρατήρητη.
Είναι στέλεχος πρώτης γραμμής που με καθαρό τρόπο επέλεξε τι ήθελε να κάνει και ποιον δρόμο να ακολουθήσει. Την κέρδισε η πολιτική αφού πρώτα ως δημοσιογράφος άφησε καθαρό αποτύπωμα.
Σίγουρα η επιλογή του κ . Μητσοτάκη θα είναι επιλογή κέρδους και για τον ίδιο και για το κόμμα του αλλά και για την κοινωνία γιατί η Μαρία Σπυράκη είναι ένας άνθρωπος σαν και εμάς. Διαφέρει από πολλούς πολιτικούς που δεν θα θέλαμε να τους μοιάζαμε.