Close Menu
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIRAL TRENDS
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
What's Hot

Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός

4 Δεκεμβρίου, 2024

Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»

4 Δεκεμβρίου, 2024

Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο

4 Δεκεμβρίου, 2024
Facebook X (Twitter)
Δευτέρα, 17 Φεβ
Facebook X (Twitter)
Trending
  • Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός
  • Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»
  • Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου
  • Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του
  • Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;
  • Αγγελική Ηλιάδη: «Έχω δει UFO»
  • Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Δασκαλάκης
  • Τσίπρας: Το δημοψήφισμα δεν ήταν κωλοτούμπα, αλλά plan b
  • Survivor – Φοίβη: «Ήμουν καλά πριν, τώρα νιώθω μόνη μου»
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας για απάτες
TheGreekPost
TheGreekPost
Αρχική Μακρόν για Ρωσία: «Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμo – Η Ρωσία δεν δέχεται επίθεση είναι ο επιτιθέμενος»
Διεθνη

Μακρόν για Ρωσία: «Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμo – Η Ρωσία δεν δέχεται επίθεση είναι ο επιτιθέμενος»

4 Μαρτίου, 2022Updated:4 Μαρτίου, 20222 Λεπτά Ανάγνωσης
Share
Facebook Twitter Telegram Copy Link Email

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη για τη δική της άμυνα και για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία .

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η σύγκρουση εχει «αλλάξει την εποχή» σε ολόκληρη την ήπειρο, επίσης ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει μια σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την επόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσουν τος τρόπους αντιμετώπισης της πρωτοφανούς πρόκλησης που δημιουργήθηκε.

Διαφήμιση

Σε μια ομιλία 14 λεπτών στην prime time τηλεόραση, προειδοποίησε ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει αναταραχές και υψηλότερες τιμές και ότι η χώρα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της έπρεπε να επενδύσουν για να απογαλακτιστούν από το ρωσικό αέριο και να γίνουν αυτάρκεις στην παραγωγή ενέργειας καθώς και στην άμυνα. ζητήματα και ερωτήματα σχετικά με την παραγωγή τροφίμων.

«Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε άλλους για να μας ταΐζουν, να μας νοιάζονται, να μας ενημερώνουν, να μας χρηματοδοτούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε άλλους για να μας υπερασπιστούν, είτε στη στεριά, στη θάλασσα, κάτω από τη θάλασσα, στον αέρα, στο διάστημα ή στον κυβερνοχώρο. Από αυτή την άποψη, η ευρωπαϊκή μας άμυνα πρέπει να κάνει ένα νέο βήμα μπροστά».

Και πρόσθεσε: «Ο πόλεμος στην Ευρώπη δεν ανήκει πλέον στα βιβλία ιστορίας ή στα σχολικά μας βιβλία, είναι εδώ, μπροστά στα μάτια μας. Η δημοκρατία δεν θεωρείται πλέον αδιαμφισβήτητο σύστημα, αμφισβητείται, μπροστά στα μάτια μας. Η ελευθερία μας, των παιδιών μας, δεν είναι πλέον δεδομένη.

«Σε αυτή τη βάναυση επιστροφή της τραγωδίας στην ιστορία, πρέπει να απαντήσουμε με ιστορικές αποφάσεις».

Ο Μακρόν, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε μεταφερθεί μεταξύ Μόσχας και Κίεβου προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή, απέδωσε την ευθύνη για τον πόλεμο στον Πούτιν, λέγοντας ότι η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ «έκαναν τα πάντα για να τον αποτρέψουν».

«Ο Πρόεδρος Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο… μόνος, με σκόπιμο τρόπο. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Δύσης από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη. Δεν υπάρχουν στρατεύματα ή βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία . Αυτά είναι απλά ψέματα. Η Ρωσία δεν δέχεται επίθεση, είναι ο επιτιθέμενος», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Share. Facebook Twitter Telegram Copy Link WhatsApp

Related Posts

Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;

4 Δεκεμβρίου, 2024

Beyoncé,DiCaprio, Bieber: Ποια είναι η σχέση τους με τα «Freak Offs» πάρτι του Diddy;

30 Σεπτεμβρίου, 2024

Μελάνια Τραμπ μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ – “Λίγο ακόμα και δεν θα ήταν μαζί μας”

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκία : Είμαστε έτοιμοι για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

27 Ιουνίου, 2024
Προσθήκη Σχολίου
Leave A Reply Cancel Reply

Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;

Διεθνη 4 Δεκεμβρίου, 2024

Αντιμέτωπος με πολιτικές πιέσεις, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη δημοκρατική χώρα,…

Beyoncé,DiCaprio, Bieber: Ποια είναι η σχέση τους με τα «Freak Offs» πάρτι του Diddy;

Μελάνια Τραμπ μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ – “Λίγο ακόμα και δεν θα ήταν μαζί μας”

Τουρκία : Είμαστε έτοιμοι για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Advertisement
© 2025 TheGreekPost
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.