Η Ελλάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, ανταποκρινόμενη στην πανδημία του κορωνοϊού – καθοδηγούμενη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτή τη φράση, ο ιδρυτής του ομίλου Bloomberg, Μάικ Μπλούμπεργκ, αναγνωρίζει την επιτυχία της Ελλάδας στη διαχείριση του κορωνοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι άλλωστε ο επίτιμος καλεσμένος μιας αποκλειστικής, διαδικτυακής ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την οικονομική στρατηγική της Ελλάδας, μέσω του δικτύου του Bloomberg.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο το ασύγκριτο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, αλλά και τα εγκωμιαστικά σχόλια του CNN, στο οποίο και έκανε δηλώσεις από το κυκλαδίτικο νησί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιο της Ελλάδας για το επόμενο διάστημα και στο αμερικανικό Bloomberg.

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Μάικ Μπλούμπεργκ

Η αποκλειστική ενημέρωση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Ιουνίου, με θέμα «από τον περιορισμό του Covid-19 στη στρατηγική για την οικονομική ανάπτυξη».

Ο όμιλος Bloomberg διοργανώνει μια αποκλειστική διαδικτυακή ενημέρωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του ιδρυτή του ομίλου Μάικ Μπλούμπεργκ, της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ειδήσεων στην τηλεόραση του ομίλου στο Λονδίνο, Φρανσίν Λάκουα, αλλά και του ευρωπαϊκού διευθυντή του Bloomberg στην Ευρώπη, Κωνσταντίνου Κοτζιά.

Στην ανακοίνωση για το διαδικτυακό γεγονός αναφέρεται πως ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλός και πως η χώρα έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων για την άμεση και οργανωμένη απάντηση στη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομική ανάπτυξη

«Η Ελλάδα ενσωματώνει σχέδια για το άνοιγμα του τουρισμού – ένας κρίσιμος τομέας της οικονομίας της – ενώ συνεχίζει την μεταρρυθμιστική της ατζέντα επί τη βάση της οποίας εκλέχθηκε (η κυβέρνηση Μητσοτάκη) να οδηγήσει στην οικονομική ανταγωνιστικότητα, να αυξήσει τις επενδύσεις και να συνεχίσει να χτίζει μια Ελλάδα, ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επενδυτές, σε μια σειρά από τομείς», αναφέρεται στο δελτίο που ανακοινώνει το γεγονός.

Στην παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εισαγωγή θα πραγματοποιήσει ο Μάικ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής του Bloomberg. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δεχτεί τις ερωτήσεις του κοινού, που μπορούν να καταθέσουν τις απορίες τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του μέσου.